Završetak projekta “Lokalne politike pod povećalom – praćenje politika održivog razvoja u lokalnim zajednicama”

Tijekom projekta “Lokalne politike pod povećalom – praćenje politika održivog razvoja u lokalnim zajednicama”, koji završava 31. ožujka, radili smo na jačanju watchdog i zagovaračkih kapaciteta organizacija civilnog društva u Vukovarsko-srijemskoj i Ličko-senjskoj županiji.

U prvom dijelu projekta, u suradnji s partnerima Citizens Foundation s Islanda, održali smo seriju radionica o komunikaciji i javnom zagovaranju, što je rezultiralo time da je ukupno 17 OCD-a izradilo svoje zagovaračke planove.

U drugoj polovici projekta, naši partneri Europski dom Vukovar i OU Podum iz Otočca izradili su izvještaje o provedbi Ciljeva održivog razvoja u svojim županijama. Europski dom Vukovar obradio je Cilj 5. – Rodna ravnopravnost, a OU Podum Cilj 10. – Smanjenje nejednakosti. Prilikom njihove izrade ispitali su stavove građana i OCD-a o ključnim problemima u tim područjima, a izvještaje su predstavili lokalnim dionicima i predstavnicima svojih gradova i županija. Nadamo se da će njihovi zagovarački napori uroditi nastavkom suradnje s lokalnim vlastima i nakon završetka projekta.