Radionica i javna debata za mlade “Izbori, Mladi, EUropa!” održana u Zagrebu

Prošli tjedan, Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske (CROSOL) u suradnji s Mrežom mladih Hrvatske organizirala je radionicu za mlade i javnu debatu pod nazivom “Izbori, Mladi, EUropa!”. Događaj se održao u utorak, 28. svibnja 2024. godine u Kući Europe u Zagrebu (Ul. Augusta Cesarca 4-6), s početkom u 12 sati. 

Radionica je okupila mlade iz različitih dijelova Hrvatske kako bi razgovarali o važnosti izbora i sudjelovanju mladih u političkom životu Europske unije. Nakon radionice, održana je javna debata u kojoj su kandidati i kandidatkinje za Europski parlament raspravljali o politikama i prilikama za mlade. Debatu je moderirao Leo Barišić iz Hrvatskog debatnog društva. Među sudionicima debate bili su predstavnici različitih političkih opcija, uključujući Daliju Orešković (DO i SDP), Bornu Loza (Možemo!) i Ninu Skočak (GenZ).

Debata je pružila platformu za otvoreni dijalog između mladih i političkih predstavnika, čime se nastojalo potaknuti veće uključivanje mladih u demokratske procese te povećati njihovu svijest o mogućnostima koje nudi Europska unija.

Predizborno sučeljavanje – Izbori, Mladi, EUropa!