Pridružite nam se na međunarodnoj razmjeni u Belgiji!

Ako vas zanima Europska unija i želite posjetiti Europski parlament, onda ne želite propustiti ovu priliku!

Na ovom putovanju upoznat ćemo različite stručnjake i saznati više o utjecaju europske politike na nacionalno zakonodavstvo, kroz simulacije, predavanja i interaktivne radionice upoznati rad Europskog parlamenta i europsko donošenje odluka te posjetiti Europski parlament u Bruxellesu.

KOGA TRAŽIMO?

10 odraslih osoba koje su zainteresirane za gore navedeni program i tečno koriste engleski jezik.

Organizacije iz Belgije, Danske i Hrvatske dovest će 10 motiviranih odraslih osoba iz svoje zemlje. Od grupe očekujemo samo prisutnost, motivaciju i aktivno sudjelovanje kako bi jedinstveno međunarodno iskustvo i razmjena znanja bila zajamčena.

KADA ĆE SE ODRŽATI?

Polazak za Belgiju je avionom iz Zagreba, 22. travnja 2024., a povratak u Zagreb je 26. travnja 2024. u večernjim satima (slijetanje u Zagreb je u 21.20 sati).

GDJE ĆE SE RAZMJENA ODRŽATI?

U regiji Brugesa (uključujući jedan dan u Bruxellesu) na temu ‘Europskih izbora’.

ŠTO MOŽETE OČEKIVATI?

Osiguravamo smještaj, bogat program (za rad i opuštanje), prijevoz i ukusne obroke. Budući da se radi o projektu Erasmus+, svi troškovi su pokriveni.

TKO ORGANIZIRA?

Europahuis Ryckevelde surađuje od 2021. godine s organizacijama civilnog društva CROSOL (Hrvatska) i DEO (Danska).

Naša zajednička potreba (i želja) za poučavanjem odraslih i uključivanjem u europske teme povezala nas je. Osim pisanja o europskim temama i organiziranja online rasprava, također organiziramo razmjene. DEO je organizirao prvu razmjenu u Danskoj o Zelenom sporazumu. Za drugu razmjenu o europskim izborima, odgovoran je Europahuis Ryckevelde.

PRIJAVE:

Prijavi se do petka, 1. ožujka, putem ovog linka.