crosol climate of change

Pokrenimo klimu promjene! #ClimateOfChange

CROSOL započinje s provedbom projekta Climate of Change čime se pridružuje 25 drugih organizacija iz 22 zemlje članice Europske unije, pod koordinacijom mreže WeWorld.


#ClimateOfChange


Svrha projekta je širenje svijesti mladih diljem Europe o povezanosti klimatskih promjena, migracija, našeg ekonomskog sustava i načina života. Kroz zajedničke aktivnosti kao što su kampovi za mlade, okrugli stolovi, umjetnički performansi i obrazovne aktivnosti, kao i #ClimateOfChange kampanju nastojat ćemo stvoriti paneuropski pokret i pokrenuti sustavne promjene usmjerene postizanju klimatske pravde.

Centralna aktivnost projekta je prikupljanje potpisa za peticiju koju ćemo predati predsjednici Europske komisije Ursuli von der Leyen na Konferenciji stranaka Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP 27) koja se održava u studenom ove godine u Egiptu.

Potpiši peticiju za održivu budućnost

Pozivamo vas da potpišete peticiju kojom ćemo od predsjednice Europske komisije zahtijevati ozbiljne i konkretne mjere koje će omogućiti pravednu i održivu budućnost. Peticija se skuplja u 22 zemlje Europske unije, a svatko od nas može biti dio promjene. Vaš potpis je doista neophodan kako bi klimatska pravda odjeknula na COP27 konferenciji.

Peticiju možete potpisati ovdje.

Na COP27 ćemo od predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen zahtijevati sljedeće:

  • Da se globalno zagrijavanje zadrži ispod 1,5°C postizanjem klimatske neutralnosti Europske unije do 2040., ubrzavanjem procesa tranzicije prema korištenju čiste i obnovljive energije i prestankom financiranja fosilnih goriva;
  • Da se napravi snažan zaokret prema gospodarstvu temeljenom na socijalno i ekološki pravednoj dobrobiti koja se ne mjeri BDP-om, nego stavlja interese društva i prirode iznad interesa korporacija;
  • Da se pruži zaštita migrantima čije izmještanje je uzrokovano klimatskim promjenama kroz migracijske politike utemeljene na ljudskim pravima i da se najranjivijim zajednicama pruži financijska i tehnička potpora;
  • Da se omogući sudjelovanje mladih i integracija njihovih mišljenja i vizija u procese političkog odlučivanja na vrhu, stvaranjem Vijeća mladih u EU i državama članicama.

Budi dio promjene

U današnjem međusobno povezanom svijetu imamo moć biti dio promjene. Vaš je potpis neophodan kako bi klimatska pravda odjeknula na COP27.

Neka se čuje naš glas, pokažimo budućnost koju želimo za naš planet i za ljude — uspješnu budućnost za sve.

Sve ovo može započeti vašim potpisom, budite i vi #ClimateOfChange!

Peticiju možete potpisati ovdje te postati dio uspješne promjene!