Otvorene prijave za sudjelovanje na 18. Sajmu udruga i ustanova u Sisku

18. SAJAM UDRUGA I USTANOVA

POZIV NA SUDJELOVANJE

25. svibnja 2024., Sisak, Šetalište Vladimira Nazora

Agencija lokalne demokracije Sisak i Zajednica sportskih udruga grada Siska u suradnji s Gradom Siskom, Turističkom zajednicom grada Siska i Domom kulture Kristalna kocka vedrine, sa zadovoljstvom Vas pozivaju na 18. Sajam udruga i ustanova koji se održava 25. svibnja 2024. godine na Šetalištu Vladimira Nazora s početkom u 10:00 sati s predviđenim trajanjem do najmanje 13:00 sati.

Ove se godine Sajam udruga i ustanova održava u istom prostoru gdje je smješten Sajam cvijeća, što daje dodatnu vidljivost i promociju svim izlagačima.

Ovogodišnji slogan Sajma je Živi jednakost, slavi raznolikost!, što je u skladu s temom kampanje Hrvatska volontira 2024, u okviru koje se tradicionalno Sajam održava – volontiranje za vrijednosti, a s kojom se želi podići svijest javnosti o važnosti volontiranja i osobnog angažmana građana za doprinos vrijednostima Europske unije.

Tijekom Sajma predstaviti će se udruge i ustanove koje u svoj rad uključuju volontere te sportske i tehničke udruge s područja Siska i okolice, kako bi građanima predstavili svoj rad i motivirali ih da se uključe u brojne aktivnosti koje udruge i ustanove nude.

Program je zamišljen na način da izlagači imaju interakciju s posjetiteljima organiziranjem radionica, izložba i slično, a sportske udruge demonstraciju sportova i vještina na improviziranim sportskim borilištima.

Organizatori su osigurali gostovanje dječje predstave „Ljepota naše različitosti“ Medley teatra i podjelu obroka hrane kuhane po receptima iz migrantskih država.

Sudjelovanje na Sajmu se ne naplaćuje, ali je obavezna registracija udruge/ustanove. Organizatori će osigurati stolove, promociju te ostalu tehničku i logističku podršku.

Prijavu je potrebno obavezno poslati najkasnije do 19. svibnja 2024. godine kako bi na vrijeme osigurali logističku podršku i promociju Sajma.

Prijava se popunjava isključivo na poveznici OVDJE u kojoj se nalaze dodatni detalji oko sudjelovanja te važne napomene.

Za sva dodatna pitanja i/ili podrške prilikom online prijave molimo kontaktirajte:

Sportske udruge – Zajednica sportskih udruga grada Siska, mob: 099 368 5540

Ostale udruge i ustanove – Agencija lokalne demokracije Sisak, mob: 099 230 92 62

Veselimo se Vašem odazivu i zajedničkom druženju u predstavljanju mogućnosti građanima za aktivno uključivanje u život svoje zajednice!

S poštovanjem,

Organizacijski tim!

__________________

Sajam se održava u sklopu projekata:

Volonterska mreža i Volonterski centar Sisak koje provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s Gradom Siskom, Općinom Majur, Općinom Lekenik, OŠ „Budaševo-Topolovac-Gušće“ Sisak, Gimnazijom Sisak i Hrvatskim Zavodom za socijalni rad, Područni ured Sisak, a koje sufinancira Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grad Sisak,

Živi jednakost, slavi raznolikost! kojeg provodi Agencija lokalne demokracije Sisak u partnerstvu s udrugom CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske, a koji je financiran kroz  Program Impact4Values u okviru Programa Unije „Građani, jednakost, prava i vrijednosti“ Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA), CNVOS, Zaklade Slagalica i Zaklade Solidarna.

Sadržaj ovog teksta u isključivoj je odgovornosti Agencije lokalne demokracije Sisak i ne odražava nužno stajalište Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Grada Siska. 

Izneseni stavovi i mišljenja su stavovi i mišljenja autora i ne moraju se podudarati sa stavovima i mišljenjima Europske unije ili Europske izvršne agencije za obrazovanje i kulturu (EACEA). Ni Europska unija ni EACEA ne mogu se smatrati odgovornima za njih.