crosol skupština 2022

Održana je Skupština Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske za 2022. godinu

U utorak, 20. prosinca 2022. godine u dvorani Kuće ljudskih prava u Zagrebu održana je redovna Skupština CROSOL-a za 2022. godinu.

Na Skupštini je sudjelovalo 11 od 19 punopravnih članica platforme CROSOL i to predstavnici udruga Održivi razvoj zajednice (ODRAZ), Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek (CZMOS), OU Podum, Mreža mladih Hrvatske (MMH), Adventistička agencija za pomoć i razvoj (ADRA Hrvatska), Documenta, Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), Centar za mirovne studije (CMS), International Medical Corps Hrvatska, Inicijativa mladih za ljudska prava – Hrvatska (YIHR) i Gong.

Koordinatorica Platforme CROSOL Branka Juran predstavila je Skupštini Programski izvještaj rada Platforme za razdoblje od srpnja 2021. do prosinca 2022. Glavne programske aktivnosti u prethodnom periodu bile su strateško planiranje za razdoblje 2022.-2025., rad u međunarodnim mrežama OCD-a u području razvojne suradnje, projektne aktivnosti, povećanje operativnog tima i zagovaračke aktivnosti.

Predstavljen je zatim i Financijski izvještaj za 2021. godinu te Financijski plan (rebalans) za 2022. godinu koji je jednoglasno usvojen.

Potom je Skupštini predstavljen Plan rada organizacije za 2023. godinu i Financijski plan za 2023. godinu. Tijekom 2023. godine Platforma će raditi na provedbi 4 projekta:

  • Climate of Change,
  • ACF srednjem projektu “Lokalne politike pod povećalom – praćenje provedbe Ciljeva održivog razvoja u lokalnim zajednicama”,
  • projektu iz javnog poziva Grada Zagreba „Jačanje kapaciteta civilnog društva jugoistočne Europe u području međunarodne razvojne suradnje“ i
  • ERASMUS+ projektu “Building capacity for informal adult education and debate”.

Osim toga, Platforma će nastaviti raditi na provedbi ciljeva definiranih Strateškim planom za 2022.-2025. Nastavit će djelovati u okviru međunarodnih mreža razvojnih OCD-a, kao i na svojim redovitim zagovaračkim inicijativama i aktivnostima.

Skupština je jednoglasno usvojila Plan rada organizacije za 2023. godinu i  Financijski plan za 2023. godinu.

Nakon kraće rasprave među sudionicima, Skupština je zaključena te je uz kasnije druženje upriličena i prigodna zakuska.

U ime Platforme CROSOL želimo se zahvaliti svim predstavnicama i predstavnicima udruga članica Platofrme CROSOL na dolasku i konstruktivnoj raspravi te svima želimo sretne blagdane i uspješnu novu 2022. godinu!