CROSOL sudjelovao u početnim treninzima izgradnje kapaciteta za zagovaranje u području pravednog oporezivanja

U sklopu projekta „Eurodad Network Strengthening Grant“ održana su prva dva početna treninga iz područja pravednog oporezivanja, u kojima su sudjelovali i zaposlenici CROSOL-a, te zainteresirane članice CROSOL mreže. Treninzi su održani u dva dijela, 26. i 28. siječnja 2021. godine, putem Zoom platforme.

Prezentacije su održale Maeve Bateman, iz Financial Justice Ireland; Maruša Babnik iz Ekvilib Instituta u Ljubljani i Éva Bördós iz DemNet Hungary. Ovo su bile tek početne radionice u nizu treninga koji će se provoditi za vrijeme trajanja projekta, završno sa 30. lipnja 2022. godine.

Pitanja o kojima se razgovaralo protezala su se od osnovnog: „Zašto je pravedno oporezivanje uopće tema?“, zatim o poveznicama između pravednog oporezivanja i drugih pitanja kojima se bave organizacije članice EURODAD-a. Pojašnjeno je značenje ključnih pojmova i fraza, kao i uloga najvažnijih institucija koje se bave pitanjima pravednog oporezivanja. Razgovarali smo i o trenutnim politikama javnog zagovaranja.

U sklopu treninga korištena je i prezentacija koju su pripremile trenerice, a koju možete pogledati u prilogu.