Sastanak Vlade i Konferencije predsjednika Europskog parlamenta u Zagrebu , Izvor: N1

Sastanak Vlade i Konferencije predsjednika Europskog parlamenta u Zagrebu

“Hrvatska Vlada i Konferencija predsjednika Europskog parlamenta sastali su se danas u Zagrebu. Konferenciju čine predsjednik Europskog parlamenta i predsjednici klubova zastupnika.

Uoči tog sastanka premijer Andrej Plenković i predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli razgovarali su u Banskim dvorima.

Danas će se sastati i članovi Konferencije predsjednika EP-a s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović, a zatim i s predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem

Novi predsjednik Europskog parlamenta Sassoli u intervjuu za HRT kazao je da je predstojeće hrvatsko predsjedanje Europskom unijom vrlo važno.

“To je početak europske legislative nakon osnivanja Komisije. I stoga će hrvatsko predsjedništvo dočekati važna pitanja. Posebice jedno, višegodišnji financijski okvir proračuna EU-a, smatra Sassoli. Dodao je da EU treba rasti i postati vodeća sila u borbi za klimatske promjene, da EU treba ojačati svoj socijalni model i da se mora pokrenuti veliki proces digitalizacije”, kazao je.”, prenosi N1.


X