Izvor: Gali TIBBON / AFP, / ilustracija

RH se nada da će Albanija i S. Makedonija otvoriti pregovore za ulazak u EU

“Hrvatska podržava širenje EU-a i nada se da će pregovori sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom biti otvoreni za njezina predsjedanja, kazao je u četvrtak predsjednik saborskog vanjskopolitičkog odbora Miro Kovač.

Kovač je u Bruxellesu sudjelovao je na međuparlamentarnom sastanku u organizaciji Odbora za vanjske poslove (AFET) Europskog parlamenta, priopćeno je iz Sabora.

Zastupnici iz 20 država članica Europske unije, Norveške i Europskog parlamenta razgovarali su s visokim predstavnikom Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josepom Borrellom o vanjskopolitičkim prioritetima EU-a u novom institucijskom ciklusu.

Kovač se s Borrellom sastao i odvojeno, kao i s predsjednikom Odbora za vanjske poslove EP-a Davidom McAllisterom, i informirao ih o predstojećoj međuparlamentarnoj konferenciji o zajedničkoj vanjskoj i sigurnosnoj i zajedničkoj sigurnosnoj i obrambenoj politici koja će se održati u Zagrebu početkom ožujka 2020. te o samitu “EU-Zapadni Balkan” koji će biti početkom svibnja.”, prenosi N1.

X