Održano predstavljanje izvještaja o provedbi ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj

CROSOL – Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske održala je 20. travnja 2021. predstavljanje izvještaja i online diskusiju na temu provedbe ciljeva održivog razvoja i Agende 2030 u Hrvatskoj.

U raspravi su sudjelovali stručnjaci iz područja održivog razvoja:

  • Mirta Mandić, voditeljica Službe za globalna pitanja Ministarstva vanjskih i europskih poslova
  • Lidija Pavić Rogošić, direktorica udruge ODRAZ – Održivi razvoj zajednce, članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO)
  • Rilli Lappalainen, predsjednik CONCORD Europe, konfederacije europskih organizacija civilnog društva za međunarodnu razvojnu suradnju i humanitarnu pomoć

Izradu izvještaja je koordinirao CROSOL, a u njegovoj izradi sudjelovale su i brojne druge organizacije civilnog društva s ekspertizom unutar pojedinih ciljeva održivog razvoja. Riječ je o prvom neovisnom (nevladinom) i sveobuhvatnom izvještaju o provedbi ciljeva održivog razvoja u Hrvatskoj. Aktivnost je provedena u sklopu projekta „Towards open, fair and sustainable Europe in the World – EU Presidency Project 2019-2021“, financiranom od strane Europske komisije i sufinanciranom od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

X