O projektu

“Ka otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu”, slogan projekta predsjedanja Vijećem Europske unije, vizija je za koju se vrijedi boriti.
Udružujemo se kako bismo povećali javnu potporu Europskoj uniji koja stavlja Agendu 2030. za održivi razvoj, razvojnu suradnju, ljudska prava i civilno društvo u središte svog rada.

Iza ovog projekta stoje nacionalne i paneuropske platforme nevladinih organizacija za razvoj i pomoć, koje predstavljaju sadašnja i nadolazeća predsjedništva EU. FOND (Rumunjska), Fingo (Finska), CROSOL (Hrvatska) i CONCORD (paneuropska platforma) ponosni su na suradnju na koherentnim razvojnim politikama i pozitivnim promjenama u Europi.

Rumunjska platforma za međunarodnu razvojnu suradnju (FOND) osnovana je 2007. godine i trenutno broji 33 organizacije članice koje se bave razvojem i međunarodnom suradnjom.

Fingo je krovna organizacija za finske nevladine organizacije koje rade na razvojnoj suradnji, održivom razvoju i globalnom građanskom obrazovanju.

CROSOL je nacionalna platforma hrvatskih nevladinih organizacija koje rade na međunarodnoj razvojnoj suradnji. Platforma ima 32 članice i osnovana je 2014. godine.

CONCORD je Europska konfederacija udruga za razvoj i pomoć. Predstavljajući više od 2600 nevladinih organizacija, radimo za svijet u kojem svatko može uživati ​​u dobrobiti i jednakosti.

Povodom Hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske Unije, udruge civilnog društva okupile su se u Forum 2020, neformalnu mrežu kako bi usuglasile prioritete civilnog društva za hrvatsko predsjedanje u periodu siječanj – lipanj 2020.

Članice Foruma 2020 su:

Adra – Hrvatska, Adventistička agencija za pomoć i razvoj

BaBe – Budi aktivna. Budi emancipiran.

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek

Centar za mirovne studije

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću

Forum za slobodu odgoja

Gong

IPE – Institut za političku ekologiju

Kuća ljudskih prava Zagreb

MIRamiDA centar –  regionalne razmjene mirovnih iskustava

Mreža mladih Hrvatske

Odraz – održivi razvoj zajednice

Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske – CROSOL

Terra Hub

Udruga Biom

Udruga „MI Split“

Udruga za samozastupanje

Udruga „Zemljani – Are you Syrious“

VUK – Udruga mladih Varaždinski underground klub

Zagreb Pride

Zelena akcija

Ženska soba – Centar za seksualna prava

X