O projektu

“Ka otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu”, slogan projekta predsjedanja Vijećem Europske unije, vizija je za koju se vrijedi boriti.
Udružujemo se kako bismo povećali javnu potporu Europskoj uniji koja stavlja Agendu 2030. za održivi razvoj, razvojnu suradnju, ljudska prava i civilno društvo u središte svog rada.

Iza ovog projekta stoje nacionalne i paneuropske platforme nevladinih organizacija za razvoj i pomoć, koje predstavljaju sadašnja i nadolazeća predsjedništva EU. FOND (Rumunjska), Fingo (Finska), CROSOL (Hrvatska) i CONCORD (paneuropska platforma) ponosni su na suradnju na koherentnim razvojnim politikama i pozitivnim promjenama u Europi.

Rumunjska platforma za međunarodnu razvojnu suradnju (FOND) osnovana je 2007. godine i trenutno broji 33 organizacije članice koje se bave razvojem i međunarodnom suradnjom.

Fingo je krovna organizacija za finske nevladine organizacije koje rade na razvojnoj suradnji, održivom razvoju i globalnom građanskom obrazovanju.

CROSOL je nacionalna platforma hrvatskih nevladinih organizacija koje rade na međunarodnoj razvojnoj suradnji. Platforma ima 32 članice i osnovana je 2014. godine.

CONCORD je Europska konfederacija udruga za razvoj i pomoć. Predstavljajući više od 2600 nevladinih organizacija, radimo za svijet u kojem svatko može uživati ​​u dobrobiti i jednakosti.

X