Izvor: Screenshot / Twitter / Andrej Plenković

N1: Plenković u Ženevi predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja EU-om

“Premijer Andrej Plenković sudjeluje na “Strateškom dijalogu o zapadnom Balkanu” u organizaciji Svjetskog gospodarskog foruma u Ženevi gdje se razgovara o europskoj perspektivi zemalja jugoistočne Europe. Tamo je predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom.

“Na strateškom dijalogu Svjetskog ekonomskog foruma o zapadnom Balkanu razgovaramo o jačanju gospodarske suradnje i izazovima za Europu te situaciji u susjedstvu. Predstavio sam prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, kao i sastanak na vrhu u Zagrebu na kojem ćemo otvoriti temu dinamike proširenja”, napisao je premijer Andrej Plenković u objavi na Twitteru.

Podsjetimo, premijer je u četvrtak u izjavi za medije kazao: 

“Prigoda je to da ih upoznam s hrvatskim planovima za predsjedanje Vijećem EU-a idućih šest mjeseci, a posebno za sastanak na vrhu u svibnju gdje želim u izravnom razgovoru, na zatvorenom sastanku s kolegama ocijeniti njihovo raspoloženje i što očekuju zbog odluke o Sjevernoj Makedoniji i Albaniji pa da se znamo zajednički postaviti prilikom idućih rasprava na razini EU-a”, istaknuo je Plenković.

Posjet Ženevi bit će prigoda “za par kratkih konzultacija”, rekao je Plenković.”, prenosi N1.

X