Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Ministar otkrio koliko će Hrvatsku koštati predsjedanje Vijećem Europske unije

“Hrvatska od 1. siječnja od Finske preuzima predsjedanje Vijećem Europske unije, a tim je povodom ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman otkrio nekoliko tehničkih podataka o predsjedanju, kao i koliko će ono koštati Hrvatsku

Pod hrvatskom će se palicom, tako, održati ukupno 1400 sastanaka na svim razinama u Bruxellesu, dok će se u Hrvatskoj održati jedan samit šefova država i vlada članica EU, 20-ak sastanaka i konferencija na ministarskoj razini te oko 180 do 200 sastanaka na tehničkoj razini, rekao je Grlić Radman za Novu TV.

Dodao je i kako se u Hrvatskoj u sljedećih šest mjeseci, koliko traje predsjedanje, očekuje oko 25.000 izaslanika te naglašava kako su hrvatski službenici spremni za taj pothvat. U organizaciji će sudjelovati oko tisuću ljudi, od čega je dio educiran sredstvima iz EU fondova.

Predsjedanje će, otkrio je ministar, Hrvatsku koštati između 50 i 70 milijuna eura, za što kaže da je unutar hrvatskih mogućnosti.

‘To je jedan ispit zrelosti. Nakon našeg predsjedanja više ništa neće biti isto. Hrvatska, svi mi, ovime ćemo steći jedno samopouzdanje i onda se nadamo drugom predsjedanju’, rekao je za Novu TV Grlić Radman.”, prenosi Tportal.

X