Online rasprava ,,Suočavanje s prošlošću i tranzicijska pravda na Zapadnom Balkanu”

Pozivamo Vas na on line raspravu naslovljenu ,,Suočavanje s prošlošću i tranzicijska pravda na Zapadnom Balkanu” koja će se održat u srijedu 10. ožujka 2021. od 11:00 do 13:00. godine, u organizaciji Documente – Centar za suočavanje s prošlošću i CROSOL Platforme za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske.

Raspravu na teme vezane uz usporeno procesuiranje ratnih zločina, programima reparacija za žrtve rata, kulture pamćenja i procesu izgradnje povjerenja otvoriti će uvaženi uvodničari i uvodničarke iz različitih post-jugoslavenskih zemalja:

Nerzuk Čurak, Fakultet političkih nauka, Bosna i Hercegovina,

Bekim Blakaj, Fond za humanitarno pravo Kosovo,

Marko Milosavljević, Inicijativa mladih za ljudska prava, Srbija,

Tea Gorjanc Prelević, Akcija za ljudska prava, Crna Gora,

Saša Petejan, kustosica i novinarka, Slovenija

Rasprava se nadovezuje na zahtjeve Deklaracije više od 90 zapadnobalkanskih organizacija civilnog društva naslovljene „Sa ili bez Europske unije?“ nastale u svibnju 2020. za vrijeme summita u Zagrebu održanog u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem EU. Nakon rasprave pripremit ćemo kratak analitički osvrt s zaključcima i preporukama.

Raspravu će moderirati voditeljica Documente Vesna Teršelič, Događaj će se održati online. Bit će organiziran simultani prijevod na engleski.

Rasprava se održava u sklopu projekta ‘Towards an open, fair and sustainable Europe in the world – EU Presidency Project 2019-2021’

U nastavku je poveznica na raspravu:

https://us02web.zoom.us/j/82214015602

Radujemo se Vašem sudjelovanju,

Srdačan pozdrav,

Branka Juran, CROSOL

Vesna Teršelič, Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću

X